OPREZ Kriminalitet na Jadranu raste do 70 posto

epa

Počinje razdoblje tijekom kojeg turistički kriminalitet na Jadranu raste do 70 posto i takvim ostaje do kraja ljeta. Policija poziva na maksimalan oprez.

U krađama na plažama najviše se otuđuju mobiteli, prijenosna računala i nakit, a u uličnim pljačkama na meti lopova su novčanici, bankovne kartice i novac. Među najvećim uzrocima je nepažnja, piše Dnevnik.hr.

Lopovi vrebaju i turističke grupe koje hodaju gradskim ulicama. Pritom su opasnosti najviše izloženi oni koji hodaju ili stoje na kraju redova.

U porastu su i krađe bicikala, a nije preporučljivo ni ostavljati vjetrobranska stakla automobila poluotvorenima. Poziv kradljivcima su i prazne vikendice i apartmani.

Policiji najviše problema zadaju kradljivci koji  tijekom sezone dosele na Jadran i djeluju u organiziranim skupinama, a u policijskim krugovima poznati su kao “nomadski lopovi”. Primjerice, ako u jednoj noći dođe do provale u više apartmana, to je indikator da je riječ o organiziranom kriminalu. Policija uspijeva riješiti 30 do 40 posto takvih slučajeva što je, tvrdi MUP, više od prosjeka država poput Italije.

Komentiraj