Kolega Katerine Tihonove iz svijeta akrobatskog rock’n’rolla prvotno je potvrdio da je ona mlađa kći ruskog predsjednika Vladimira Putina no nakon što je agencija Reuters objavila vijest o tome, povukao je svoj komentar rekavši da nije dobro čuo pitanje.

Agencija Reuters je po drugi puta u dvije godine pisala, navodeći izvor, o vezi Tihonove s predsjednikom da bi potom izjave bile javne opovrgnute.

Potpredsjednik Svjetske rock’n’roll konfrederacije (WRRC) za pravna pitanja Manfred Mohab rekao je agenciji Reuters u razgovoru u nedjelju da poznaje Tihonovu kroz njihovu suradnju u predsjedništvu WRRC-a.

Na pitanje zna li je li Tihonova Putinova kći on je odgovorio: “Da. Poznam je, naravno”. Na ponovljeni upit klimnuo je glavom i rekao : “Da”.

Kremlj i Tihonova nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom.

Nakon što je Reuters u utorak objavio članak Mohab je telefonirao Reutersu i rekao: “Ne mogu potvrditi da poznam Putinovu kćer. Nemam ništa s njima”.

Na pitanje zašto je ranije rekao da je Tihonova Putinova kći Mohab je rekao: “Vjerujte mi, bilo je tako bučno u dvorani da mnoge stvari ne mogu razumijeti, a druge osjećam da nisam dobro razumio. Tako da nije sigurno da sam vam dao prave odgovore”.

Mohab je rekao da ima problema sa sluhom. “Siguran sam da smo imali nesporazum”.

U 2015. je Andrej Akimov, zamjenik predsjednika uprave ruske Gazprombanke, agenciji Reuters je rekao da je Tihonova Putinova kći ali je kasnije opovrgnuo izjavu.

Putin, bivši obavještajac KGB-a, poznat je po tome da čuva svoj privatni život i nastojao je da svoje dvije kćeri, Mariju i Katerinu, drži dalje od očiju javnosti.

Iako se o identitetu 31-godišnje Katerine naširoko pretpostavlja, to sama Tihonova, Kremlj ili njegovi predstavnici nikada nisu potvrdili.

Katerina Tihonova je istaknuta ličnost u svijetu akrobatskog rock’n’rolla i vodi javno financirane projekte na moskovskom državnom sveučilištu.

Komentiraj