Oporba se dogovorila o osnivanju povjerenstva: “Hrvatska je postala zemlja dubokog kriminala”

Oporbeni saborski zastupnici u utorak su održali zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili kako su definirali prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva zbog afere Janaf.

Arsen bauk, šeg Kluba zastupnika SDP-a, kazao je da su svi oporbeni zastupnici postigli dogovor te da bi se povjerenstvo bavilo utjecajem politike na neovisne istrage, slabostima zakonskog okvira vezanog za korupciju te propisima sigurnosnog sustava i curenjem podataka. “Nadam se da ćemo u razumnom roku raspravljati o ovome i donijeti odluku o osnivanju povjerenstva”, rekao je Bauk.

Milan Vrkljan iz Domovinskog pokreta rekao je kako je afera Janaf jedna od najvećih afera koje su potresle Hrvatsku. “Sve stranke, bez obzira na ideološke razlike dogovorile su se o osnivanju povjerenstva. Hrvatska država funkcionira u opskurnoj ulici gdje se dogovaralo dijeljenje novca. Poslovni ljudi i političari nalaze se na takvom mjestu, što govori o tome da je Hrvatska postala zemlja dubokog kriminala”, poručio je Vrkljan.

Nikola Grmoja iz Mosta istaknuo je da se situacije poput onih vezanih za aferu Janaf mogu vidjeti samo u filmovima.

Tomislav Tomašević iz Zeleno-lijeve koalicije izjavio ja kako je skandalozna izjava Glavnog ravnatelja policije Nikole Miline da se u ovom slučaju “ne radi o klasičnom probijanju mjera”.

Odlukom o osnivanju povjerenstva zadovoljni su i iz Stranke s Imenom i Prezimenom te Hrvatskih suverenista.

Komentiraj