Oporba nije nastupila ujedinjeno: Most predao zahtjev za raspuštanjem Sabora

Klub zastupnika Mosta u utorak je u saborsku proceduru predao zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora i prijevremene izbore.

“Ova Vlada je kompromitirana, u afere je upleteno više vladinih dužnosnika i saborskih zastupnika i takva vlada s takvim teretom i inkriminiranim ljudima ne može rješavati probleme građama”, rekao je novinarima u Saboru predsjednik Mosta Božo Petrov.

Najavljeno je i da Most ide u opoziv tri člana Vlade – osim Ćorića, sada traže i opoziv Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića. “Idemo u opoziv tri vladina dužnosnika: potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića zbog optužbi da je namještao potpore, ministra gospodarstva Ćorića zbog upletenost u aferu vjetroelektrane i ministra rada Aladrovića zbog namještanja poslova”, rekao je Nikola Grmoja.

Marija Selak Raspudić ustvrdila je: “Vlada je korumpirana, HDZ nema bolje kadrove i vrijeme je za prijevremene izbore”. Rekla je da se trenutno odvijaju dvije najveće pljačke u hrvatskoj povijesti, ona vezana uz nabavu opreme protiv covida koja se provodi mimo javne nabave i ona koja se odnosi na obnovu.

Nino Raspudić kazao je da vladajući sada spinovima skreću fokus s uhićenog i smijenjenog ministra Darka Horvata na curenje informacija, te na to da pravosuđe nije pod utjecajem HDZ-a. Smatra da su institucije toliko devastirane i korumpirane da je potreban reset – ‘drugo poluvrijeme, druga republika’. “Temeljna brana na tom putu je smrdljiva, korumpirana, polucrknuta HDZ-ova hobotnica kojoj konačno treba odsjeći krakove i maknuti s političke scene”, dodao je Raspudić.

Na novinarski upit zašto oporba nije nastupila ujedinjeno kod inicijative za raspuštanje Sabora odgovaraju da svaki saborski klub ili zastupnik to može zatražiti. “Drago nam je da smo potaknuli Klub SDP-a na tu inicijativu, mi smo to zatražili odmah čim je ministar završio u pritvoru i to se zove politički refleks”, zaključio je Petrov.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju objavio da SDP šalje u proceduru zahtjev za raspuštanjem Sabora. Nacionalov izvor naveo je u ponedjeljak da je u ovom trenutku nebitno hoće li takav zahtjev doći i iz neke druge oporbene stranke poput Mosta.

Prijedlog o raspuštanju Sabora, objasnio je, u proceduru može uputiti svaki zastupnik pojedinačno, pa stoga u SDP-u smatraju da je u ovom trenutku sasvim nebitno tko će biti taj tko će u saborsku proceduru poslati taj prijedlog.

SDP šalje u proceduru zahtjev za raspuštanjem Sabora

Komentiraj