Nezavisnom zastupniku Tomislavu Sauchi u četvrtak poslijepodne je pozlilo. 24 sata javljaju kako su mu liječnici dali infuziju te se trenutačno oporavalja. Neki su mediji objavili da je završio u bolnici, ali njegova je supruga to opovrgnula.

“Nije u bolnici. Primio je samo infuziju. U zatvoru je izgubio 11 kilograma”, kazala je Ivana Saucha za 24 sata.

Komentirala je i današnje glasovanje o opozivu Zdravka Marića. “Nije glasao protiv SDP-a ili za HDZ, napravio je nešto što je ispravno za ovu zemlju, a to što nama rade je brutalno silovanje već par mjeseci”, zaključila je Saucha.

Podsjetimo, Saucha je danas glasao protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, i ‘odnio’ 76. glas kojim bi se opozvao Marić. Saucha, bivši član SDP-a, bio je predstojnik Ureda premijera Milanovića, a posljednjih mjeseci jedan je od osumnjičenih u ‘aferi Dnevnice’.fe

“Ja nisam tražio ništa i neću dobiti ništa”, rekao je Saucha, ističući da danas nije želio doći u Sabor, ali da su “neki na tome inzistirali”. “No, to nisu oni za koje sam glasovao”, ustvrdio je Saucha.

Kazao je i da svjestan da neke njegove kolege s njim više neće htjeti razgovarati, ali i da je njegova politička karijera završila kada je “ušao u kazneni postupak”.

Saucha je rekao i da nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, da na njega nitko nije vršio pritisak te da je donio svoju odluku koja mu je bila “najteža u životu”. Ustvrdio je i da je u jučerašnjoj raspravi zaključio da Marić nije kriv te da se protiv ministra financija stvorila atmosfera javnog linča koja njemu nije simpatična.

Državno odvjetništvo Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

Saucha je ranije potpisao SDP-ov zahtjev za razrješenjem ministra Marića kojega je često napadao u javnosti i društvenim mrežama.

Komentiraj