Opljačkanu tv reporterku katarska policija pitala kakvu kaznu želi za počinitelja

Dominique Metzger, argentinska tv reporterka, izvještavala je uživo s ulica Dohe pred utakmicu otvorenja Svjetskog prvenstva u Kataru između Katara i Ekvadora kada su joj ukradene stvari iz njene torbice, uključujući novčanik. „Imala sam uz sebe malu torbicu sa stvarima koje su mi nužne, novčanik, ključ hotelske sobe, maramice“, izjavila je za tv mrežu TN nakon incidenta.

„Plesala sam s masom ljudi i uvjerena sam da mi je u tim trenucima netko povukao patent na torbici i ukrao novčanik. Nisam to odmah shvatila, ipak sam se u tom trenutku javljala uživo za svoju tv mrežu, oko mene su bili ljudi, glasna glazba se čula. Nisam obraćala pažnju“, nastavila je Dominique Metzger dodajući da je nakon izvještavanja željela kupiti bocu vode i tada je shvatila da njenog novčanika nema u torbici.

Ona je odmah otišla do policijske postaje gdje je isprva nisu željeli primiti jer je – žena. „Policajac nije želio registrirati moju prijavu. Odveli su me na drugu lokaciju gdje su bile žene. Pitala sam ih čemu to na što su mi rekli da sam žena te će mi policajka pomoći“. Tako je i bilo te ju je policajka pitala kako želi da se počinitelj kazni.

„Bila sam šokirana tog trenutka. Pitali su me ‘Kako da ga kaznimo?’ Naći ćemo novčanik, imamo moderne kamere posvuda, pronaći ćemo lopova uz pomoć tehnologije prepoznavanja lica. Kakvu kaznu želite kada ga pronađemo? Želite li da ga osudimo na pet godina zatvora, da ga deportiramo?’“. TV reporterka bila je zbunjena njihovom reakcijom, odgovorila je „Samo želim da mi se vrati novčanik. Neću donositi odluke umjesto vašeg pravosuđa“.

Komentiraj