Opera Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora gostuje s gala koncertom u HNK Ivana pl. Zajca

Autor:

Press/HNK Ivana pl. Zajca

Svečanim koncertom Opera gala u ponedjeljak, 11. listopada, riječkoj će se publici predstaviti članice i članovi Opere Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora.

Program gala koncerta u HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 19.30 sati, što ga je osmislio Simon Krečič, umjetnički voditelj mariborske Opere, koji će i ravnati koncertom, donosi najpoznatije melodije talijanskog belcanta, romantične opere i verizma, melodije neprolazne popularnosti kod publike diljem svijeta.

Glazbenim arijama i ulomcima iz različitih opernih remek-djela najznačajnijih talijanskih opernih skladatelja, poput Giuseppea Verdija, Gioacchina Rossinija, Gaetana Donizettija i Giacoma Puccinija, ovoga puta pridružuju se solistički brojevi iz francuske i slovenske operne literature. Uz pratnju Simfonijskog orkestra SNG-a Maribor nastupit će izvrsne solistice i solisti Opere Maribor, poput sopranistica Sabine Cvilak, Rebeke Lokar, Petye Ivanove, Andreje Zakonjšek Krt i Valentine Čuden, mezzosopranistice Irene Petkove, tenora Martin Sušnika i baritona Jakija Jurgeca.

Ova iznimna prilika kada će riječka publika moći čuti najglasovitije operne arije i ulomke u izvedbi ponajboljih slovenskih solistica i solista nastavak je suradnje i novi korak u približavanju umjetničkoj suradnji dviju opernih kuća. Podsjetimo, nedavno je riječka ‘Tosca’ s velikim uspjehom gostovala u Mariboru, a potom su se Riječani mariborskoj publici predstavili svojim koncertom Opera gala.

Već u studenom mariborski će SNG ponovno, dvaput, gostovati u riječkom ‘Zajcu’, dramskom i baletnom produkcijom: 19. studenog gostovat će Shakespeareovi ‘Romeo i Julija’ u režiji Aleksandra Popovskog te balet ‘Carmina burana’ na glazbu Carla Orffa u koreografiji Edwarda Cluga.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.