Saša Zinaja

Opera ‘Agrippina’ – novi uspješni projekt studenata triju akademija

Ovu baroknu operu izvelo je sedmi put više od stotinu studenata umjetničkih akademija, a ponovno je režirala Dora Ruždjak

Sedmi put za redom studenti triju akademija – Muzičke, Dramskih umjetnosti i Likovne – u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom ostvarili su zajednički projekt koji je kao posljednja ovogodišnja operna premijera izveden u subotu na daskama HNK-a u Zagrebu. Na oduševljenje brojne publike mladi umjetnici izveli su Agrippinu Georga Friedricha Handela, pod dirigentskom palicom Tomislava Pačinija, u režiji Dore Ruždjak i uz scenografiju Zlatka Kauzlarića-Atača.

Tu baroknu operu o Agrippini, Neronovoj majci koja s trona pokušava skinuti muža Klaudija i umjesto njega postaviti sina za cara, izvelo je preko stotinu razigranih i raspjevanih studenata, kojima je to bilo nezaboravno iskustvo i ulaz u pravi kazališni svijet. Studente je u ime Grada Zagreba došla podržati zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, a u publici su bili i mnogi operni, kazališni i filmski znalci poput Mirjane Bohanec, Vinka Brešana, Vanje Matujec i Dunje Vejzović.

Komentiraj