Udruga P.I.N.K. life

Općoj bolnici Zadar doniran aparat za limfnu drenažu

Predstavnice Udruge P.I.N.K. life donirale su Općoj bolnici Zadar aparat za limfnu drenažu potreban za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke.
Primopredaji su prisustvovali dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Bolnice, dr. Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, dr. Dario Nakić, pročelnik Službe za internu medicinu te članice Udruge P.I.N.K. life na čelu sa predsjednicom Nives Moric.
Ova akcija započeta je prošle godine, ovo je već sedmi aparat za limfnu drenažu koji je Udruga donirala bolnicama diljem Hrvatske. Na zadarskom Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju ovo će biti treći aparat, ali s obzirom da terapija njime dosta dugo traje, uz novi aparat moći će se obuhvatiti veći broj pacijenata i smanjiti lista čekanja.
“Posebna mi je čast primiti ovu donaciju zato što je velika i značajna za Odjel za fizikalnu medicinu, ali i zato što je to donacija udruge iz Zagreba koja je prepoznala našu bolnicu kao dobru zdravstvenu ustanovu“, kazao je dr. Karuc.
“Zahvaljujem dr. Nakiću što me potaknuo da razmišljam o zadarskoj bolnici i o ovoj donaciji, a imat ćemo ih u planu i u budućnosti. Mlada smo udruga, ali iako smo registrirani u Zagrebu, odmah smo znali da nećemo djelovati samo u Zagrebu. Do sad smo donirali aparate KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, KB Dubrava, Općoj bolnici Dubrovnik i KBC-u Osijek“, objasnila je Moric, predsjednica Udruge.
Udruga P.I.N.K. life svojim radom nastojati poboljšati kvalitetu života osoba koje boluju od malignih bolesti, osoba starije životne dobi, kao i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Komentiraj