“Općina Mrkopalj je oko migranata kontaktirala premijera, pomaka nema”

Josip Brozović, načelnik općine Mrkopolj je gostovao u današnjem Dnevniku televizije N1. S našim reporterom Rankom Stojancem razgovarao je o migrantima koji često prolaze njegovim područjem.

Policajac je jučer na području Mrkoplja upucao migranta. Iz policije su danas javili da je došlo do opaljenja jer je migrant pružao aktivan otpor. Migrant je lakše ranjen.

Načelnik općine Mrkopolj Josip Brozović, koji i sam živi u mjesto u razgovoru s našim reporterom Rankom Stojancem je rekao kako je sam osobno tri, četiri puta sreo migrante u kasnim noćnim satima. Također je rekao kako mu nije ugodna činjenica što migranti prolaze noću njegovim krajem, ali kako se zbog broja policajaca ne osjeća nesigurno.

“Nije ugodno, nije ugodno. Ali s obzirom na broj policajaca koji obitava skoro 24 sata ovdje, čak se osjećamo sigurno. Ali nije sigurno s obzirom da se radi o većinom starijem stanovništvu i ljudi zaključavaju kuće, zatvaraju prozore.”

“Ne znam koliko su ekipirani, vezano uz slučaj koji se dogodio, moramo znati kontekst u kojem se desio. Da je ovdje planina, šuma, da je kiša lila nemilice, da su i tom policajcu i tom migrantu vjerovatno izlazila voda iz čizama – znači, teški uvjeti. I ja vjerujem da je policajac postupio po pravilima službe. Što je bilo točno, ja stvarno ne znam. Žao mi je zbog incidenta. To je jedna jako žalosna priča.”

Istaknuo je kako su konaktirali urede premijera i predsjednice, ali kako odgovora nisu dobili, a zbog svega pati i turizam u toj regiji.

“Mi iz općine smo kontaktirali premijerov ured i ured ministra policije i predsjednički, nema pomaka nažalost.”

“Ovo doživljavam kao veliku antireklamu za moj goranski turizam, osjetno su smanjeni dolasci planinara, biciklista, vikendaša. I u tom smislu smo se obratil i premijerovom uredu.”

“Sve tapka na mjestu. Nema kraja toj žalosnoj priči.”

Zaključno je rekao kako se u ne tako dalekoj prošlosti i Hrvatska nalazila u sličnim problemima.

“I treba se vratiti u ne tako daleku prošlosti. Imali smo i mi problema i treba to gledati s ljudske strane.”

Komentiraj