Opća bolnica Gospić krenula u radove rekonstrukcije

Autor:

NACIONAL

Nacional

Ispred Opće bolnice Gospić održano je svečano otvorenje građevinskih radova u sklopu EU projekta ‘Uspostava i poboljšanje uvjeta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Gospić’.

Natječaj ‘Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama’ otvoren je 2016. godine, a dosad je dodijeljeno više od 934 milijuna kuna bespovratnih sredstava velikom broju zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Opća bolnica Gospić, jedna je od 23 zdravstvene ustanove koja je krajem kolovoza potpisala ugovor o bespovratnim sredstvima te sufinancira projekt. Realizacijom projekta će se poboljšati uvjeti, prije svega pacijentima, ali i osoblju bolnice.

Građevinski radovi obuhvaćaju opremanje dnevne bolnice s 15 kreveta, uspostava i opremanje sale za jednodnevnu kirurgiju, stvaranje poboljšanog okruženja za liječenje i rad u bolnici te poboljšanje efikasnost zdravstvene skrbi bolnice.

“Kroz javnu nabavu ‘Projekt jednako razvoj’ je dobio mogućnost upravljanja projektom i savjetovanja u provedbi postupaka javne nabave za Opću bolnicu Gospić, uz građevinske radove koji su otvoreni, nabavljat će se i nova moderna oprema kako bi zdravstvena skrb korisnika u Ličko-senjskoj županiji, a i šire, bila što kvalitetnija“, rekla je Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.