Opatija: Policija kod 41-godišnjaka pronašla 3,4 kg marihuane, speed i digitalnu vagu

Privođenjem 41-godišnjeg hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. Osumnjičenik je dobio i kaznenu prijavu.

Riječ je o osumnjičeniku kod kojega su policijski službenici u srijedu, na širem području Opatije, pronašli oko 3,4 kilograma droge marihuana, pakirane u vrećicama različite veličine, zatim oko 27 grama droge amfetamin, tzv. speeda, ali i digitalnu vagu te druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznih djela.

Novac zarađen preprodajom droge

Osim toga, pretragom doma i prostorija kojima se 41-godišnjak koristi pronađen je novac u domaćoj i stranoj valuti vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna za koji se sumnjiči da ga je „zaradio“ preprodajem droge. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je spomenutu drogu posjedovao u namjeri daljnje preprodaje, a da je u razdoblju od srpnja 2020. do listopada ove godine u više navrata i većem broju osoba preprodao drogu marihuanu i speed.

Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kao i za kaznena djela omogućavanje trošenje droga, te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj