TZ grada Opatija

Opatija obilježava 130 godina zdravstvenog turizma

Grad Opatija događanjem ‘Ožujak – oaza wellnessa’ obilježava 130-u godišnjicu od proglašenja prvim klimatskim lječilištem na Jadranu.

Tradicija zdravstvenog turizma u Opatiji danas je obogaćena suvremenim ustanovama i vrhunski opremljenim wellness centrima koji su poznati po rješavanju zdravstvenih tegoba. Zadnji vikend manifestacije uključuje brojne programe, treninge, radionice, tretmane pa se možete pridružiti aktivnim šetnjama, naučiti tehnike masaže, trenirati s Mariom Mlinarićem.

U subotu, 30. ožujka s početkom u 10 sati ispred Ville Angioline krenut će besplatna nordijska šetnja u organizaciji KŠR Gorovo. Uz stručno vođenje, osigurani su i štapovi za 40 sudionika, a ove subote ruta vodi do Veprinca (uspon preko Ičića, a povratak povijesnim putem Mlekarice). Očekivano trajanje je četiri sata (10 km) na zahtjevnoj stazi. Sudionicima se preporučuje ponijeti vodu i kapu.

Tijekom poslijepodneva u subotu ponovno će svoja vrata otvoriti Dynamic Fitness u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, gdje će za sve zainteresirane od 12 do 16 sati biti besplatan ulaz i savjeti trenera.

U subotu, 30. ožujka u 17 sati u Villi Antonio održat će se predavanje ‘Život je lijep’ autorice Ivane Grabar. Autorica dvije hit knjige i omiljena kolumnistica, svima poznata kao Pink Pen, nakon dvije izdane knjige, brojnih javnih istupa, putovanja i gostovanja u drugim gradovima, napokon će i u svome gradu održati predavanje za sve one koji se žele napuniti pozitivom, čuti iskrenu, emotivnu i životnu priču. Sudjelovanje na predavanju je besplatno uz obaveznu prijavu na [email protected]

U nedjelju, 31. ožujka, najpoznatiji hrvatski trener i motivator Mario Mlinarić održat će zadnji u seriji treninga na otvorenom, okupljanje u parku ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u 10 sati nakon čega slijedi šetnja do šetnice Carmen Sylva gdje će se održati trening. Svi zainteresirane za vježbanje trebaju ponijeti i prostirku za tlo.

Svi posjetitelji pozvani su da isprobaju i SightRunApp aplikaciju koju mogu preuzeti na svoj mobilni telefon (Android i IOS). Uživajte u jednom od najromantičnijih gradova u Europi na trkački način. Iskoristite svoj posjet Opatiji i poslušajte pričice o bogatoj povijesti ovog grada. Trčanje kroz Opatiju je prilika koja se ne propušta.

Komentiraj