Opatija Svjetski stručnjaci o kvaliteti života onkoloških pacijenata

Ekspertna  skupina  za kvalitetu života Europskog udruženja za istraživanje i liječenje raka (European Organization for Research and Treatment of Cancer – EORTC) svoj će međunarodni sastanak prvi put održati u  Hrvatskoj, u Opatiji od 12. do 15. rujna.

Iz centra Europe Bruxelessa , EORTC pod pokroviteljstvom belgijske kraljevske obitelji  već 55  godina predstavlja predvodnicu u promicanju suvremenog liječenja raka i u svojim redovima ima najpoznatije stručnjake i znanstvenike,   međunarodnu ekspertnu multidisciplinarnu skupinu , koji su izuzetno cijenjeni i poznati na svjetskoj razini . U ovoj su skupini kirurzi, , gastroenterolozi, dermatolozi,  ginekolozi,  hematolozi,  urolozi,  psihijatri, psiholozi, statističari.

U organizaciju međunarodnog radnog sastanka u Opatiji uključene su brojne organizacije i društva – COHEM, Liga protv raka Primorsko-goranske županije,  KBC Rijeka i Europsko udruženje za istraživanje i liječenje raka.

U programu će sudjelovati svi najznačajniji inozemni stručnjaci koji se bave kvalitetom života onkoloških pacijenata. Očekuje se dolazak  150 sudionika iz cijeloga svijeta –  Izraela, Australije, Velike Britanije, Brazila, Indije, Rusije, Tajvana, Kine, Japana i  zemalja Europske unije.

 

Komentiraj