OPATIJA ADVENT Novogodišnji program na tri glavne gradske lokacije

Petar Kurschner, TZ Grada Opatije

Zima je u Gradu Opatiji sinonim za dobru zabavu, a ove godine adventski program ispunjava tri glavne lokacije – Ljetnu pozornicu, Umjetnički paviljon Juraj Šporer sa susjednim parkom i Mrkat (gradsku tržnicu) – cjelodnevnim programima: koncertima, radionicama, predstavama, klizanjem…

Tri lokacije značit će i tri dočeka na otvorenom – najmlađi će Novu dočekati u podne na Ljetnoj, a u večernjim satima feštat će se kod Šporera uz Xfinity Band te na Mrkatu uz Leteći odred i Koktelse.

Advent u Opatiji vratio je romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice, trgove i parkove, raskošno ukrašene blagdanskom rasvjetom i po čitave dane ispunjene atraktivnim glazbenim, kulturnim, gastronomskim i zabavnim programima.

Tijekom prosinca i siječnja Ljetna pozornica tradicionalnom Ledenom čarolijom pretvorit će se u klizalište na obali mora s bogatom zabavnom i gastronomskom ponudom…

Glazbeno zagrijavanje za “najluđu noć“ krenulo je već u petak, 29. prosinca svečanim novogodišnjim koncertom „Jaques & Friends“ koji je u Royal Hall doveo Jacquesa Houdeka, Matiju Cveka, Alena Đurasa, Edgara Rupenu i Terezu Kesoviju kao posebnu gošću. Subotnje poslijepodne i večer bit će ispunjeni brojnim glazbenim nastupima, a nedjelja – posljednji dan u 2017. godini – obilježena sa čak tri dočeka na otvorenom.

Prvi će Novu godinu “dočekati“ najmlađi, točno u podne uz veliki party s animatorima i dječjom kulinarskom radionicom, a uz brojne koncerte i organizirane dočeke u hotelima, večer će proteći uz dva zanimljiva koncerta – ispred Šporera posjetitelje će u 2018. godinu uvesti Xfinity Band, a centralni doček na tržnici, uz početak u 22 sata, proći će uz Koktelse i Leteći odred.

Dan kasnije, 1. siječnja, točno u podne na terasi hotela Kvarner zdravicom će sretne blagdane uz čašu šampanjca svim posjetiteljima Opatije poželjeti gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima. Zabava će se nastaviti ispred Šporera uz bend In Between i otvorenje kupališne sezone opatijskih Kukala, a u večernjim satima održat će se i repriza novogodišnjeg dočeka, ovog puta uz The Beatles Revival Band. Program Adventa nastavit će se, uz nastupe zanimljivih glazbenika na više lokacija u gradu, sve do nedjelje 7. siječnja.

Komentiraj