OPASNA KOLEKCIJA: Policiji predala raketni bacač i eksploziv

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ručni raketni bacač i veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava pronašla je 51-godišnjakinja na svom imanju u Draganiću kod Karlovca i dragovoljno ih predala policiji, priopćio je u nedjelju karlovački Centar 192.

U priopćenju piše da je u subotu na svom imanju 51-godišnjakinja pronašla i karlovačkim policajcima za protueksplozijsku zaštitu predala ručni raketni bacač, ručnu bombu, oko 10 kilograma eksploziva, tri metra sporogorećeg štapina, tri protupješačke mine, te 1.500 komada streljiva različitog kalibra.

Protiv nje neće biti podnijeta prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari, jer je sama prijavila naoružanje i dragovoljno ga predala policiji, sukladno akciji “Manje oružja – manje tragedija” kojom je bez ikakvih sankcija građanima omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

U policiji napominju da oružje i eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policiju, da ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj odluci o dragovoljnoj predaji obavijeste policiju na broj 192 ili policijsku postaju, da bi po naoružanje došli policajci za protueksplozijsku zaštitu.

Komentiraj