OPAČIĆ “Trebala bih biti vidoviti Milan”

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivša SDP-ovka, Milanka Opačić, gostovala je u Dnevniku Nove TV i komentirala svoju ostavku u stranci.

Stvar koja je presudila odluci da nakon 28 godina napusti SDP Opačić je kazala da je bio sastanak na kojemu je “shvatila da ni jedna ni druga strana ne želi dobro stranci, da ni jedni ni drugi ne žele rješavanje problema u stranci jer svi kalkuliraju, svi taktiziraju…”, rekla je Opačić.

“Naprosto – predugo to traje. Mi ćemo lagano ući u godinu za europske izbore pa za parlamentarne izbore, a tada se promjene u stranci ne rade. Prema tome, bilo je vrijeme u ovih zadnjih godinu dana da se nešto napravi. Dakle, ja sam očekivala barem da izaberemo predsjednika Kluba pa da kažemo – stabilizirat ćemo Klub kad je već stranka tako destabilizirana. Nažalost, to se nije dogodilo”, rekla je Opačić.

Upitana je i misli li da će predsjednik stranke, Davor Bernardić, ikada dati ostavku. “Ne znam, trebala bih biti vidoviti Milan da znam što će Davor Bernardić napraviti. Ja sam mu rekla – da sam na njegovom mjestu, ja bih otišla na izbore pa bih ili potvrdila svoj legitimitet ili bih dala nekome drugome prostor koga bi stranka izabrala ali bih na taj način bih spasila stranku. Najgore što je mogao napraviti je ovo vrijeme u kojem se on ukopao na jednoj strani, a ova druga strana nema dovoljno snage nitihttps://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milanka-opacic-za-dnevnik-nove-tv-trebala-bih-biti-vidoviti-milan-da-znam-sto-ce-davor-bernardic-napraviti—531261.html odlučnosti da povuče određeni potez i da ga prisili na to da, ili izbaci 23 zastupnika iz Kluba, što znači dvije trećine Kluba ili…”, rekla je Opačić za Dnevnik Nove TV.

Komentirala je i svoju političku budućnost. Kazala je da neće biti produžena ruka HDZ-a. “To znači samo da ću ja sama odlučiti o tome što ću podržati. Ja sam i do sada, sa skupinom zastupnika dok sam bila u Klubu SDP-a, tražila često puta izdvojeno mišljenje. Ne mogu glasati drugačije od Kluba jer mislim da politika ‘ja ću glasati protiv samo zato što je to napisao netko drugi’ – nije dobra. Ja ću vidjeti svaki zakon, onaj koji bude dobar za građane – za njega ću glasati”, rekla je Opačić, dodavši da u ovom trenutku ne razmišlja o budućim političkim planovima niti o tome hoće li se priključiti nekome od nezavisnih zastupnika u Saboru, kao ni o tome da definitivno napusti politiku.

“‘Nikad ne reci – nikad’. Doista ne znam kojim ću putem, sad mi treba malo vremena, sve ovo nije bilo lako – donijeti odluku da nakon 28 godina napustim vlastiti projekt”, kazala je.

Komentiraj