Klub zastupnika SDP-a smijenio je potpredsjednicu Hrvatskog sabora Milanku Opačić, a na njeno mjesto imenovan je Siniša Hajdaš Dončić.

Tijekom sastanka Kluba zastupnika Arsen Bauk odgovarao je na pitanja novinara. Većina je članova, kaže, na strani izabranog predsjednika Davora Bernardića, prenosi Dnevnik.hr.

Bauk je rekao da je predsjednik stranke izabran legalno te da ima pravo izabrati koje osobe želi na čelnim pozicijama. “Mislim da Siniša Hajdaš Dončič zaslužuje voditi, a tko zaslužuje više, to je drugo pitanje”, rekao je.

Novinari su ga pitali i o podijeljenosti u stranci, jer je devet zastupnika bilo protiv prijedloga Predsjedništva stranke. “Kad neke stvari date na glasovanje, neki budu protiv, neki za, a neki suzdržani. Bez toga ne bi imalo smisla glasovati. Mi smo demokratska stranka. To je dobro za ukupnu sliku Hrvatske”, rekao je Bauk.

Nakon sastanka Kluba zastupnika Milanka Opačić izjavila je da joj je Bernardić rekao da su ona i Mirando Mrsić izgubili povjerenje zbog svojih izjava i kritika na njegov račun. “Dakle, razlog smjene je verbalni delikt. Ovo je loše za stranku nitko nije ovisan o nekoj funkciji, ali ispada da je demokratskiji HDZ od nas”, rekla je.

Istaknula je i kako je tužna zbog stranke, koja je uvijek njegovala pravo na mišljenje. “Mojih 27 godina u stranci završava jer sam izrekla svoje mišljenje”, rekla je zaključujući kako će ostati u SDP-u i boriti se za povratak stranke na demokratske staze.

“Nikome nije pala dlaka s glave, nitko nije razriješen iz SDP-a. Dogodile su se promjene u odborima za koje smo zaključili da će im bolje doprinijeti drugi članovi”, objasnio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Dodao je da su neki ljudi izgubili njegovo povjerneje, ali kako su i dalje članovi stranke i saborski zastupnici.

Komentiraj