Bivša potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić unatoč rasulu koje vlada u stranci još je uvijek ne namjerava napustiti, izjavila je za tportal.

“Očito je da rukovodstvo nema uvid u to što se događa u stranci ili ne žele imati. Mislim da je Zdravko Ronko dobro ciljao na pravi problem, a to je da više nema interesa stranke nego ima samo osobnih interesa, svatko sebe vidi ili u Europskom parlamentu, ili sutra na listi. SDP je stranka koja je u zadnjih godinu i pol izgubila više od 10 posto svog potencijala. Stranka se poprilično raspala na terenu, a nama se raspao klub zastupnika. Onaj tko to ne vidi, doista ne vidi u kojem se problemu nalazi SDP. U ovom trenutku SDP nije spreman za izbore i doživjet će, po meni, totalni debakl. Bilo bi nam bolje da te izbore u ovom trenutku, isključivo zbog sebe, ne zazivamo”, rekla je Opačić.

 

Komentirajući izjave SDP-ovca Ronka koji je izašao iz stranke i poručio da će podržati HDZ kako bi spriječio eventualnu veliku koaliciju HDZ-SDP.

“To nije velika Ronkova ljubav prema HDZ-u jer ako se netko tukao s HDZ-om u Slavoniji, onda je to Zdravko Ronko. To je njegova želja da zaustavi projekt Davora Bernardića, a to je da ima stranku od 15 posto, da ima svoje prijatelje i one koji mu se neće suprotstavljati u klubu zastupnika i da s njima onda ide u veliku koaliciju s HDZ-om. Podržala bih veliku koaliciju u onom trenutku kada bi SDP imao 35 posto potpore pa bismo bili al pari s HDZ-om. Ali ako imate 15 posto, a moglo bi tako biti za mjesec-dva, onda je to situacija u kojoj će SDP nestati”, rekla je Opačić, dodajući kako unatoč svemu ostaje u stranci.

“Već zadnjih godinu i pol, otkada je Bernardić rekao da nikoga od nas bivših ministara ne treba i da trebamo šutjeti, a ja sam čak dobila i opomenu pred isključenje, moj status je takav da nikome u SDP-u ne trebam. Ja ću se, dok god budem smatrala da je to moguće, boriti za neke promjene unutar SDP-a. Nadam se da će i ljudi u rukovodstvu shvatiti da bez SDP-a oni samima sebi ne znače puno”, izjavila je.

Komentiraj