HINA/ Daniel KASAP/

‘Ono što je objavljeno ne demantira Martinu Dalić’

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić u srijed je u Saboru komentirao mailove koje je ministrica Martina Dalić razmjenjivala sa suradnicima koji su sudjelovali u pisanju Lex Agrokora, koje je jutros objavio Index.

“Pročitao sam tekst. Sve što sam pročitao je Martina Dalić već odgovorila i pred Odborom za gospodarstvo, da je ona autorica Lex Agrokora, da je u pisanju zakona surađivala s određenim brojem pravnih i ekonomskih stručnjaka, a njih nema baš previše u Hrvatskoj. Ona je to već rekla, preuzela odgovornost za pisanje tog zakona. Vlada ga je prihvatila i u Saboru smo ga donijeli. Ponovit ću, svaki ministar i zastupnik ima svoj integritet kad se donose zakoni. Svatko od nas je znao što se i na koji način unosi u hrvatski zakonodavni sustav”, rekao je Bačić za N1.

Dodao je kako je njemu važno da je taj zakon u skladu s Ustavom, te da je Vlada vodila računa o ustavnom poretku i da je imala legitiman cilj, a to je spašavanje Agokora i hrvatskog gospodarstva. “Važno je da je zakon očuvao radna mjesta i financijsku stabilnost RH. Ovo što je jutros objavljeno ne demantira ono što je tvrdila potpredsjednica Vlade o tome kako je pisan zakon”, rekao je.

“Nije se taj zakon donio na uobičajen način, išao je u prehitnu proceduru. Martina Dalić je kontaktirala ljude za koje je znala da imaju nešto reći, sve drugo je na razini spekulacija. Ona je taj zakon u vrlo kratkom vremenu pripremila”, dodao je Bačić.

Index objavio mail prepisku Martine Dalić o Agrokoru

Komentiraj