Screenshot

‘Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu’

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u srijedu je ponovno stao pred novinare, reagirajući na odgovor koji je Jutarnjem listu stigao iz Ureda predsjednice, u kojem se navodi kako predsjednik Sabora laže.

“Danas ujutro govorio sam o svome viđenju situacije kad je bio u pitanju priedlog za održavanje zajedničke sjednice Vlade. Takav pristup nije ozbiljan, zato što ta sjednica nije dogovorena s predsjednikom Vlade, poslan je dopis bez ikakvih materijala kako bi trebala izgledati ta sjednica. Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu”, rekao je Jandroković,

“Je li to otišlo u vrijeme same sjednice ili nakon sjednice, tu sam promašio, ali to nije bitno i nije meritum, zato što je poziv poslan bez dogovora s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, a uz ovakvu proceduralnu pogrešku, kad se šalje zahtjev bez objašnjenja, mislim da je neozbiljno”, kaže i dodaje da jutros nije nikoga uvrijedio. “Ali, ono što je rečeno u zadnjem dijelu izjave neslužbenog izvora, a tih neslužbenih izvora mi je preko glave, ali izjava da je demografija i blokirani sad in jest beskrupulozna i besprizorna laž, takvo što nije nitko izgovorio, barem ne u društvu u kojem sam ja bio i smatram da takvo što nije dostojno da iziđe iz Ureda predsjednice”, rekao je Jandroković.

Kazao je da se u nedjelju navečer održao neformalni sastanak u Vladi, na kojemu su bili on, predsjednica i premijer. “Ona jest najavljivala mogućnosti sazivanja sjenice, a predsjednik Vlade joj je rekao da to nije model po kojemu on želi raditi. Ovdje se ne radi o namjeri da se pomogne demografskim mjerama, nego se, po mojem mišljenju, radi o običnom politikantstvu”, rekao je Jandroković.

Na opasku novinara da je predsjednica isti takav poziv na jednak način uputila i bivšem premijeru, Zoranu Milanoviću, a da ju je HDZ tada u tome podržavao, Jandroković je rekao da nema komentara. “Ne znam kakav je bio odnos presjednice s gospodinom Milanovićem. Što se dogodilo tada, nisam bio u mogućnosti pratiti, jer nisam bio dio te Vlade, bio sam u oporbi. Osim toga, uopće mi nije važno što je bilo tad, sad govorimo o ovoj temi, koja je puno važnija”, odgovorio je Jandroković.

“Vrlo ružno su iz Ureda predsjednice govorili o meni. Neću dozvoliti difamacijske kampanje, kad nemate argumente, onda idete ad hominem, to da lažem, da se dodvoravam, to je ispod svake razine i to nikad ne bih u bilo kojoj raspravi uputio svojem oponentu”, rekao je Jandroković, te zaključio da želi da se zna tko i na koji način progovara iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, u prvoj današnjoj izjavi za novinare, Jandroković je prema predsjednici bio oštar, poručujući kako njezin pristup nije bio ozbiljan. “Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija… Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom – poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere – taj pristup nije ozbiljan”, kazao je ranije jutros Jandroković.

‘Jandroković laže da se dodvori premijeru’

“Pristup predsjednice nije ozbiljan”

Komentiraj