OMOGUĆAVAJU MIROVINSKI FONDOVI : S gospodinom Finom napravite dobar plan za svoju mirovinu!

Kako biste mogli istražiti sve mogućnosti za vašu buduću mirovinu, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava predstavlja najveći interaktivni specijal Gospodin Fin: Financije za svakoga. Na najvećoj digitalnoj platformi o mirovinama mirovinskifondovi.hr riješite kviz i doznajte kako istražiti sve mogućnosti za vašu buduću mirovinu, preuzmite e-knjigu “Dobar plan za mirovinu” i istražite s Gospodinom Finom drugi mirovinski stup. S Gospodinom Finom, prvim hrvatskim virtualnim pomoćnikom mirovinskih fondova, možete odmah razgovarati i na Viberu te dobiti dodatne, personalizirane informacije o tome kako štedjeti za mirovinu!

O izboru mirovinskog fonda i štednji tijekom cijelog radnog vijeka ovisi mirovina koju ćete primati jednog dana. Evo tri najvažnija koraka kako štedjeti za svoju mirovinu:

1. Sami odaberite svoj obvezni mirovinski fond!

Čim dobiju prvi posao, svi mlađi od 40 godina imaju rok od mjesec dana za odabir obveznog mirovinskog fonda. Fond moraju odabrati i obrtnici, poljoprivrednici i osobe sa samostalnom djelatnošću. Možete ga odabrati s osobnom iskaznicom na šalteru Regosa u bilo kojoj poslovnici Fine ili online na web stranici regos.hr. Ako se ne učlanite sami, Regos će vas automatski rasporediti u jedan od fondova, ali taj fond možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

2. Pratite prinos na svoju mirovinsku štednju u drugom stupu

Na osobnom računu u obveznom mirovinskom fondu prikuplja se vaša osobna mirovinska štednja: pet posto bruto plaće koji svaki mjesec uplaćuje vaš poslodavac, uvećano za prinos koji ostvaruje mirovinski fond. Redovito provjeravajte stanje na osobnom računu u obveznom mirovinskom fondu i pratite prinose jer o tome ovisi vaša buduća mirovina. Prinose možete pratiti pozivom na besplatni info telefon svojeg fonda, na web stranici fonda s PIN-om ili OIB-om, putem SMS-a ili aplikacije koju imaju pojedini fondovi.

3. Dodatno štedite!

Dobrovoljna mirovinska štednja u trećem stupu jedina je na koju možete ostvariti državne poticaje od 15 posto godišnje, prinose fonda i olakšice za poslodavce. Država na dobrovoljnu mirovinsku štednju daje još 15 posto poticaja, uz maksimalan iznos od 750 kuna godišnje. To znači da ćete na uplatu dobrovoljne mirovinske štednje tijekom jedne kalendarske godine do ukupno 5000 kuna od države dobiti poticaje u iznosu od 750 kuna. Mirovinski fond pritom ostvaruje prinose i na vaše uplate i na državne poticaje. Štednja u dobrovoljnim mirovinskim fondovima potpuno je fleksibilna jer sami birate koliko i kada želite uplaćivati. Važno je znati da dobrovoljnu mirovinsku štednju možemo početi koristiti već sa 55 godina. Do 30 posto te svoje ušteđevine moguće je podići jednokratno.


Razgovarajte na Viberu s Gospodinom Finom

Razgovarajte odmah s Gospodinom Finom na Viberu i uz pomoć prvog virtualnog pomoćnika mirovinskih fondova saznajte dodatne, personalizirane informacije o štednji u drugom i trećem mirovinskom stupu te istražite sve mogućnosti za svoju mirovinu. Gospodin Fin nastao je u partnerstvu mirovinskih fondova s bihevioralnim stručnjacima i vodećom hrvatskom IT tvrtkom Infobip.

SKENIRAJ QR KOD I POŠALJI PORUKU GOSPODINU FINU NA VIBER. ODMAH ĆE ODGOVORITI

S Gospodinom Finom, prvim hrvatskim virtualnim pomoćnikom mirovinskih fondova, možete odmah razgovarati i na Viberu te dobiti dodatne, personalizirane informacije o tome kako štedjeti za mirovinu!


Uz e-knjigu ‘Dobar plan za mirovinu’ istražite kako štedjeti

Preuzmite e-knjigu “Dobar plan za mirovinu”, najveći vodič o tome kako štedjeti i kako se ostvaruju prinosi u drugom i trećem mirovinskom stupu, te s Gospodinom Finom istražite sve mogućnosti za svoju buduću mirovinu. Vodeći financijski stručnjaci savjetuju vam kako štedjeti za svoju mirovinu.

PREUZMITE E-KNJIGU ‘DOBAR PLAN ZA MIROVINU’

Mirovinski fondovi PROMO

Riješite Fin kviz i doznajte kako donosite financijske odluke

Što biste učinili da sada dobijete 1500 kuna – potrošili ih odmah ili ih uštedjeli za nešto što vam je važno u budućnosti? Da biste doznali koji ste od tri tipa osobnosti kada je riječ o financijskim prioritetima, riješite Fin kviz, koji je razvijen s bihevioralnim stručnjacima. Otkrijte jeste li među onima koji žele sigurnost, pa planirano i oprezno donosite odluke, jeste li dinamični te sami pokrećete stvari oko sebe ili ste negdje između ta dva tipa osobnosti. Ovisno o tome koji ste tip, istražite sve mogućnosti za svoju buduću mirovinu.

RIJEŠITE FIN KVIZ!

Mirovinski fondovi PROMO

Komentiraj