Omiš: Kanaderi gase požar na Perunu

Borna Filic/PIXSELL

Požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo zbog udara groma na brdu Perun – Staro selo Jesenice nedaleko od Omiša još je aktivan, a kako vatrogascima od jutros pomažu tri kanadera, očekuje se da bi tijekom jutra trebao biti pod kontrolom, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u ponedjeljak oko 20 sati nedugo nakon što je to područje nakratko zahvatilo nevrijeme praćeno grmljavinom, a budući da gori na teško pristupačnom terenu, na gašenje su pozvane gotovo sve raspoložive vatrogasne snage Omiša i Splita.

“Gorile su južne padine Sumpetra, Krila Jesenica, pa sve do Podstrane. To je jako nepristupačan teren, no unatoč tomu cijelu večer smo radili i odradili istočnu i zapadnu stranu požarišta. Sjeverna je strana nepristupačna, pa su nam u pomoć jutros u 7.30 sati pristigla tri kanadera”, rekao je Pešić za Hinu.

Izvijestio je i da kuće nisu bile ugrožene, te da su za požar “krivi” gromovi, odnosno čitav niz gromova koji su se sinoć čuli na tom području, a koji su izazvali nekoliko požara. Za sada se ne zna točno kolika je površina izgorjela, no zasigurno se radi o velikoj površini na kojoj je nastradala mlada hrastovina, borovina, makija i visoka trava. Na terenu je 12 vatrogasnih postrojbi sa 110 vatrogasaca i 25 vozila.

Komentiraj