Samsung Electronics

Omiljeni Disneyevi likovi oživljeni kao AR Emoji emojija

Tvrtke Samsung Electronics i Disney omiljene su Disneyeve likove učinile dostupnima u obliku AR Emoji emojija.

Kako bi stvorili personalizirane poruke korisnici novih Samsungovih uređaja moći će direktno pristupiti slavnim Disneyevim likovima – Mickeyu i Minnie Mouse, a sve to putem AR Emoji programa rada na kamerama pametnog telefona.

Tijekom godine će korisnici moći stvarati AR Emojije likova i iz drugih popularnih Disneyevih filmova kao što su: The Incredibles (Izbavitelji), Zootopia (Zootropola) i Frozen (Snježno kraljevstvo).

“Svakodnevno se u svijetu izmijeni više od šest milijardi emojija. Razvojem AR Emojia željeli smo kreirati uzbudljiv način komuniciranja i nov način oživljavanja animiranih slika. Znali smo da je Disney, kao kreator nekih od omiljenijih povijesnih likova, najbolji partner za naš pothvat. Otud ideja da našim korisnicima omogućimo pristup najpopularnijim likovima koje sada mogu dijeliti putem različitih platformi”, rekla je Younghee Lee, direktorica marketinga i izvršna potpredsjednica tvrtke Samsung Electronics.

AR Emoji emojiji dostupni su na Samsungovim pametnim telefonima Galaxy S9 i S9+ te  koriste tehnologiju dubinskog učenja i prepoznavanja lica kako bi mapirali više od 100 karakteristika svakog od njih. Tako stvaraju trodimenzionalnu kopiju omogućavajući korisnicima stvaranje zabavnih, unikatnih poruka. AR Emoji emojiji imaju osamnaest tvornički ponuđenih naljepnica (stickera) u standardnom AGIF formatu, koje se mogu dijeliti sa svima.

Komentiraj