Olujni vjetar stvara probleme, u prekidu katamaranske linije

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama Karin-Obrovac-Gračac) i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet Podravskom magistralom (DC2) između Slatine i Našica u mjestu Čačinci. Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac kod čvora Sredanci i Babina Greda, zbog opasnosti od naleta na životinju.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Danas, 16.studenog, brzobrodska linija 9141 na relaciji Pula-Mali Lošinj-Zadar neće isploviti.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: zbog pada sustava GP Mursko Središće zatvoren je za promet stranih državljana i njime se mogu koristiti samo državljani Hrvatske, za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj