Oluja u Skandinaviji, u Danskoj poginula starica

Najmanje jedna osoba poginula je, ulice su poplavljene, a tisuće kućanstava ostale su bez struje prilikom prolaska oluje Malik Švedskom i Danskom, objavile su u nedjelju vlasti.

U središtu Danske 78-godišnja žena je umrla pošto ju je oborio nalet vjetra kada je otvorila vrata, objavila je danska policija.

“Ženu je vjetar izbacio napolje, pala je i zadobila ozljede kojima je podlegla”, navodi policija.

Švedska i danska meteorološka služba upozorile su na dizanje razine mora i procijenile da je vjetar tijekom noći imao jačinu uragana.

Most Oresund, dug 7,8 kilometara, koji povezuje Dansku i Švedsku, bio je zatvoren za promet od subote navečer do nedjelje ujutro.

Švedske vlasti zadužene za promet savjetovale su da se ne kreće na put tijekom vikenda zbog srušenih stabala i materijala koji nosi vjetar.

U Malmou, na jugu Švedske, spasilačke službe savjetovale su građanima da izbjegavaju neboder Turning Torso jer je oštećen olujom i dijelovi konstrukcije mogli bi se srušiti.

Na jugu i u središnjoj Švedskoj deseci tisuća ljudi ostali su bez struje, objavili su opskrbljivači E.ON, Ellevio et Vattenfall.

Komentiraj