Olivia Wilde priznala da je potjerala Shiu LaBeoufa sa snimanja svog filma

Film „Ne brini draga“ (Don’t Worry Darling) jedan je od onih o kojima se neprestano priča i to iz više razloga. Jedan od njih je da se redateljica filma Olivia Wilde, koja i glumi u njemu, zaljubila na snimanju u glavnog glumca, poznatog pjevača Harryja Stylesa, te napustila svog nevjenčanog supruga, glumca Jasona Sudeikisa, s kojim ima dvoje djece. Ono što je zanimljivo jest da Harry Styles uopće nije trebao glumiti u filmu jer je glavna uloga prvo dodijeljena glumicu Shia LaBeoufu. No, ubrzo je Shia LaBeouf dobio otkaz a Olivia Wilde je u intervjuu za portal Variety sada i objasnila zašto mu je dala otkaz. Rekla je da je to napravila kako bi se glavna glumica Florence Pugh osjećala sigurno na snimanju.

U vrijeme kada je LaBeouf dobio otkaz službeno je bilo objavljeno da je došlo do preklapanja snimanja filmova u njegovom rasporedu. Sada je Olivia Wilde rekla kako je to napravila kako bi na snimanju stvorila sigurno i povjerljivo okruženje. „Ovo govorim kao netko tko je velik obožavatelj njegovog rada. Njegov proces rada nije pogodan etici koju tražim pri produkciji svojih filmova“, objasnila je Olivia Wilde.

„Čini se da se u njegovom radnom procesu traži borbena energija a ja osobno ne vjerujem da to pogoduje najboljoj glumačkoj izvedbi. Ja vjerujem u stvaranje sigurnog okruženja kako bi ljudi na najbolji način obavili najbolji posao. U konačnici moja je odgovornost zaštita produkcije i glumaca. To je moj posao“, rekla je Oliva Wilde.

Nakon što je LaBeouf napustio snimanje filma njegova bivša djevojka, pjevačica FKA Twigs, tužila ga je za „nemilosrdno zlostavljanje“ u što je bio uključeno seksualno zloastavljanje, napad i nanošenje emocionalnog stresa. U veljači 2021. LaBeouf demantirao je te tvrdnje. Komentirajući optužbe, Olivia Wilde rekla je „Glede njegovog ponašanja, zabrinjavalo me mnogo toga što se dogodilo. Želim mu zdravlje. Što se tiče našeg filma doista smo trebali energiju podrške. Znala sam da ću od Fklorence Pugh tražiti da bude u vrlo osjetljivim situacijama te je moj prioritet bio da joj stvorim sigurno okruženje te da osjeti našu podršku“.

Film „Ne brini draga“ u hrvatskim se kinima počinje prikazivati 22. rujna. Suđenje protiv LaBeoufa zakazano je za 17. travnja 2023. godine.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]