Olivia Rodrigo osvojila sedam nagrada Billboard Music Awards

U nedjelju navečer 15. svibnja dodijeljene su nagrade Billboard Music Awards. Najveći dio nagrada podijeljen je tijekom TikTok livestreama, dok su ostali dobitnici otkriveni na svečanosti održanoj u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu.

Olivia Rodrigo je kući odnijela čak sedam nagrada, dok je Kanye West pokupio njih šest. Doja Cat osvojila je četiri nagrade među kojima najbolja R’n’B glazbenica i za najbolji R’n’B album ‘Planet Her’.

Domaćin Billboar Music Awards bio je Diddy, a nastupili su Megan Thee Stallion, Silk Sonic, Burna Boy, Florence + The Machine, Ed Sheeran i Machine Gun Kelly.

Na društvenim mrežama je osuđen nastup Morgana Wallena zbog rasističkih izjava zbog čega mu je bio zabranjen uopće pristup ceremoniji dodjele 2021. godine, a nakon što se na internetu pojavila snimka na kojoj su se vidjele i čule njegove rasne uvrede. Unatoč svemu tome Wallen je osvojio nagradu za najboljeg muškog country glazbenika.  Travis Scott se prvi put veći pojavio u javnosti nakon tragedije na prošlogodišnjem festivalu Astroworld kada je poginulo 10 ljudi, a tisuću ih je ozlijeđeno.

Pogledajte listu dobitnika Billboard Music Awards u najvažnijim kategorijama:

 

Najbolji glazbenik

Drake
Olivia Rodrigo
Taylor Swift
The Weeknd

Najbolji novi glazbenik

Givēon
Masked Wolf
Olivia Rodrigo
Pooh Shiesty
The Kid LAROI

Najbolji muški glazbenik

Drake
Ed Sheeran
Justin Bieber
Lil Nas X
The Weeknd

Najbolja glazbenica

Adele
Doja Cat
Dua Lipa
Olivia Rodrigo
Taylor Swift

Top Duo/Grupa

BTS
Glass Animals
Imagine Dragons
Migos
Silk Sonic (Bruno Mars, Anderson .Paak)

Top Billboard 200 glazbenik

Adele
Drake
Juice WRLD
Morgan Wallen
Taylor Swift

Top Hot 100 glazbenik

Doja Cat
Drake
Justin Bieber
Olivia Rodrigo
The Weeknd

 

Komentiraj