Oliver Mlakar slavi 87. rođendan

Oliver Mlakar je rođen 1. srpnja 1935. godine u Ptuju. Kao TV-voditelj i spiker je 30 godina čitao vijesti te vodio najpopularnije kvizove, festivale i zabavne emisije. U Hrvatskoj je postao ikona za televizijsko voditeljstvo svojom jedinstvenošću, osobito svojim iskustvom i glasom. Prisjeća se svojih početaka:

“U Zagreb sam došao 1954. godine, te upisao studij francuskog i talijanskog. Bili smo mladi, ludi, mnoge noći provodili smo u Gradskoj kavani, a više vremena bili smo na utakmicama i igrali preferans nego učili. Ipak, na fakultetu sam bio dosta uspješan, pa sam čak bio i u Fonetskom institutu kod doktora Guberine, radio sam neka istraživanja koja su njemu pomagala u liječenju sluha, bio sam demonstrator. Glumio sam i u jednoj predstavi u ‘Gavelli’, koju je režirao Božidar Violić. Bilo je to amatersko kazalište ‘Zvonko Svjetličić’, koje je bilo osnovano pri Zagrebačkom vodovodu. To me nije dugo držalo. Izgleda da mi je show business više ležao. Kad se pojavila audicija za spikere, prijavio sam se, prošao i ostao. Radio i televizija posve su me zaokupili, profesor Guberina uzalud me nagovarao da se vratim u Fonetski institut

Suprugu Dunju upoznao sam na radiju, 1963. godine, a ljubav je bila tako jaka da sam dvije godine poslije, idući po nju prije vjenčanja, promašio ulicu. I zakasnio sam! Dunja je stanovala na Trešnjevci, na Fallerovu šetalištu, do tamo se dolazilo stražnjom ulicom, sasvim malom, jednom od mnogih. Moj kum i ja smo zalutali, te zakasnili pola sata.”

Komentiraj