Nel Pavletic/PIXSELL

Oliver Frljić u srpnju odlazi s mjesta intendanta riječkog HNK

Na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca utvrđeno je kako u srpnju Oliver Frljić odlazi s mjesta intendanta riječkog HNK, te prelazi u tim za realizaciju projekta Europske prijestolnice kulture, prenosi Novi list.

Do raspisivanja natječaja za novog intendanta, Gradskom će vijeću za vođenje Kazališta biti predložen Marin Blažević, dosadašnji ravnatelj Opere. U pripremama za kandidaturu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture, Frljić je bio zadužen za koncipiranje kazališnog programa.

U priopćenju se ističe da je “svojim dosadašnjim intendantskim radom, Oliver Frljić revidirao je koncept nacionalnog kazališta, a s dr. sc. Marinom Blaževićem kao bliskim suradnikom pokazao je da nacionalno kazalište ne mora biti muzej sjećanja na izmaštanu nacionalnu prošlost, već da može aktivno promišljati društvenu zbilju u kojoj djeluje”.

“Daljnjim radom, u realizaciji projekta europske prijestolnice kulture, Oliver Frljić potvrđuje svoju odgovornost u okviru razvoja ne samo riječke, nego i hrvatske kulture, a svakako i svoje povjerenje u Rijeku kao grad koji titulu Europske prijestolnice kulture i zaslužuje”, zaključuje se u priopćenju riječkog HNK.

Komentiraj