Oliver Frljić prekinuo suradnju na projektu Rijeka – Europska prijestolnica kulture

Oliver Frljić, kazališni redatelj i bivši intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca, koji je u srpnju 2016. godine s tog mjesta prešao u tim za realizaciju projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. , prekinuo je suradnju u pripremi kazališnog dijela programa, potvrđeno je danas poslijepodne iz tvrtke Rijeka2020 koja vodi provedbu  projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

Kako su naveli u priopćenju, redatelj  Oliver Frljić bio je od 2016. godine uključen kao vanjski suradnik u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći koji zajednički vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca, a suradnja je bila ugovorena do kraja 2018. godine.

„ U tom segmentu trenutno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali. Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018. za kada je najavio odlazak iz projekta EPK, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa“, navodi se u priopćenju.

Ističu i da prekid  suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture i uvjerenje da će biti  prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture na drugačije načine, onoliko koliko to Frljiću budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu.

Komentiraj