Olimpijski prvaci Pavić i Mektić: “Sanjaš o ovome, ma nije ni da sanjaš, preveliki su to snovi”

Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju! U finalu su slavili protiv Marina Čilića i ivana Dodiga, u meču koji će ući u povijest. Do zlata su došli nakon super tie-breaka rezultatom 6:4, 3:6, 10:6.

“Teško je objasniti kako se osjećamo, što god odgovorimo ne izražava osjećaje do kraja. Presretni smo, imamo zlatnu medalju”, rekao je Pavić nakon meča.

“Sanjaš o ovome, ma nije ni da sanjaš, preveliki su to snovi. Onda osvojiš i misliš da ćeš biti presretan, ali emocije se miješaju i čudne su. S vremenom će ovo doći do glave, shvatit ćemo koliko je ovo veliko tek kasnije”, dodao je Mektić.

Meč je, priča Pavić, bio napet i zanimljiv. “Nadam se da su ljudi uživali u tenisu, bilo je čudno za igrati. Bez publike, takva je situacija, a naša ekipe, hrvatska delegacija ni za koga ne navija, već navija za sve nas. Bilo mi je malo čudno, ritam je bio sporiji, ali meč je bio kvalitetan i dobar. Odlučili su poeni na početku tie-breaka”, dodao je.

Upitan koja je tajna njihovog uspjeha, Mektić odgovara: “Igramo kvalitetno, razumijemo se, uživamo u suradnji i turnirima”.

”Ovo je povijesni uspjeh. Čestitke i Čiliću i Dodigu. Teško je objasniti što ovo znači, ovo je veliki rezultat za Hrvatsku”, zaključio je Mate Pavić.

Komentiraj