Patrik Macek/PIXSELL

OLEG BUTKOVIĆ “Orešković je bio jedan neuspješan eksperiment”

Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković u petak je, gostujući u Dnevniku Nove TV, objasnio zašto je HDZ za novog mandatara za sastavljanje Vlade izabrao ministra financija Zdravka marića.

“Radi se o stručnom čovjeku, koji je i u ova protekla četiri mjeseca ove Vlade, pokazao da razumije probleme, pokazao da je spreman na suradnju i u tom smislu smo zaključili da je u ovom trenutku najbolje rješenje da novi mandatar bude gospodin Zdravko Marić”, rekao je Butković.

Dodao je da ne bi donijeli ovu odluku da nisu uvjereni u to da imaju 76 ruku. “U srijedu ili četvrtak će se glasati o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću. To je prvi korak”, kaže Butković.

Upitan da komentira današnju konferenciju za novinare još uvijek aktualnog premijera Tihomira Oreškovića, Butković kaže: “To je legitiman stav gospodina Oreškovića. Činjenica je da on u ovom trenutku, to se i zna, više nema podršku stranke koja ga je i predložila na to mjesto”, rekao je Butković naglašavajući kako je ovo bio eksperiment koji nije uspio.

“Čovjek (Orešković) je pokušao, odradili su se i neki pozitivni pomaci, ali nije uspio u onom za što je i doveden, a to je da uspješno vodi Vladu i da se uspješno započne proces reformi, da se uspije stvoriti jedna pozitivna klima u koaliciji”, ističe. Upitan kakvu će funkciju obnašati u novoj Vladi, Butković kaže kako on uopće nije bitan u ovom trenutku.

Komentiraj