OKUPLJANJE ‘VATRENIH’ U SPLITU: Dalić: “Rakitić ili Vlašić? Imam svoju viziju”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio utakmicu kvalifikacija za EURO protiv Mađarske, koja se u četvrtak igra u Splitu.

“Nisu još stigli svi igrači neki kasne jer su bile sinoć utakmice. Očekujem sve igrače, nitko nema probleme zasad. Najvažnije je da ovisimo sami o sebi, treba nam 5-6 bodova da smo sigurni. Prva stepenica su Mađari, ali ništa manje važan nije ni Wales”, rekao je Dalić na početku konferencije i dodao kako vjeruje da će 15 bodova biti dovoljno za prolazak, ali kako idu korak po korak.

Na novinarsko pitanje hoće li na Poljud istrčati Nikola Vlašić ili Ivan Rakitić, izbornik kaže: “Vidjet ćemo ova dva dana, imam viziju u glavi, čekaju nas dvije utakmice u tri dana i moramo podijeliti snage i drugačije posložiti situaciju. Sigurno ćemo koristiti 15-16 igrača u ove dvije utakmice, vidjet ćemo kroz ova dva dana i treninge”.

O Anti Rebiću je rekao da je problem što u posljednje vrijeme ne igra u Milanu. “Ali, kada dođe, vidjet ćemo. Kada dođe u reprezentaciju daje sve od sebe”, objasnio je i još jednom ponovio kako je rezultat iz prošle utakmice (remi iz Azerbajdžana) njegova greška.

Poljud je već danima rasprodan, a Dalić kaže kako se veseli utakmici. “Da Poljud ima kapacitet 100.000, bio bi prepun. Očekujem sjajnu utakmicu i pobjedu. Karte su prodane u jednom danu i to pokazuje koliko Dalmacija i Hrvatska voli reprezentaciju. Stvari koje se potenciraju, problemi na relaciji HNS – Hajduk, trebaju riješavati kroz sastanke i sustav, a ne preko reprezentacije. Što s tim imaju Vlašić, Modrić, Rebić, što imamo mi s time? Nije dobro ni da Hrvatska ne igra često u Splitu. Sada kada igra, postavlja se pitanje zašto igra u Splitu? Tako da nikad nismo načisto, ali drago mi je da je većina na našoj strani. Hrvatska reprezentacija igra u hrvatskom Splitu”, poručio je.

Upitan prati li formu mladog Domagoja Bradarića, Dalić kaže kako ga je baš jučer gledao u remiju protiv Nimesa. “Pratit ćemo ga, zanimljiv je, ali sad je Barišić u dobroj formi. Svaki mladi igrač je praćen, uvijek sam govorio da nam trebaju ti mladi igrači”, rekao je.

Komentiraj