Okružni sud u Ljubljani potvrdio odluku o oduzimanju dionica Mercatora

Okružni sud u Ljubljani potvrdio je odluku slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) o oduzimanju dionica Mercatora u vlasništvu Agrokora, čiju je žalbu odbacio kao neutemeljenu, objavila je agencija AVK u utorak.

Na internet stranicama agencija navodi se kako su danas primili rješenje Okružnog suda u Ljubljani po žalbi Agrokora, a protiv rješenja kojim je, radi osiguranja ranijeg rješenja o prekršaju, AVK privremeno oduzeo Agrokoru dionice Mercatora.

“Agencije pojašnjava da je odluka nadležnog suda u cijelosti potvrdila odluku Agencije i odbila žalbu kao neosnovanu”, kratko su objavili iz AVK.

Podsjetimo, odluka je donesena 16. prosinca prošle godine, radi osiguranja provedbe odluke u prekršajnom postupku u kojemu je Agrokoru izrekao kaznu u iznosu d 53,9 milijuna eura zbog neprijavljivanja koncentracije odnosno preuzimanja punionice vode Costella.

Agrokor se na odluku o oduzimanju dionica Mercatora žalio 24. prosinca, tvrdeći da agencija nije imala pravni temelj za tu odluku te ističući da je odluka agencije “neustavna, proizvoljna i nezakonita”.

Komentiraj