Okončana Premijer liga – Sarajevu pripala titula prvaka

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku u definitivnom prekidu Premijer lige za sezonu 2019./20. Neće biti održana ni završnica kup natjecanja. Prvakom je proglašeno Sarajevo koje nakon 22 odigrana kola ima tri boda prednosti pred Željezničarom.

Bordo momčadi to je peti naslov prvaka, drugi u nizu, te će iduće sezone predstavljati BiH u kvalifikacijama Lige prvaka dok će u kvalifikacije Europske lige ići Željezničar, Zrinjski i Borac dok iz lige ispadaju Čelik i Zvijezda 09, a novi prvoligaši su Olimpik i Krupa. Iduća sezona početi će 1. kolovoza.

Do konačnog prekida natjecanja je došlo nakon što vlasti u Republici Srpskoj nisu dopustile održavanje sportskih natjecanja najmanje do 1. srpnja iako se u Federaciji BiH ona već sad mogu održavati. Mnogi sumnjaju da je u pozadini svega politička odluka kojom se na ruku ide Borcu iz Banja Luke kako bi zadržao poziciju koja vodi u europska natjecanja.

Osim Bosne i Hercegovine ranije su odluku o definitivnom prekidu sezone donijele i Nizozemska, Francuska, Cipar, Belgija, Škotska i Wales.

Ljestvica:

Komentiraj