OKONČANA DRAMA U OPUZENU Policija svladala muškarca koji je raznio kuću

Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija je jutros oko pet sati ujutro svladala 49-godišnjeg muškarca, koji je sinoć plinskom bocom raznio kuću i ranio policajca u Opuzenu. Nakon eksplozije plinske boce, muškarac se popeo na krovnu terasu, a policija ga je jutros odvela u splitsku bolnicu zbog opeklina.

Sve je počelo jučer oko 16:30 sati, kada je muškarac prvo verbalno prijetio,  a potom i aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i tako izazvao eksploziju i požar. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe. Na teren su oko 23 sata izašli i pripadnici specijalne policije.

Prilikom intervencije teže je ozlijeđen jedan policajac kojeg je 49-godišnjak porezao po rukama oštrim predmetom. Policajac je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split. U intervenciji je lakše ozlijeđen još jedan muškarac. Obojica policijskih službenika izvan su životne opasnosti.

Policija je s 49-godišnjakom pregovarala do jutra.

Muškarac je otprije poznat susjedima i stanovnicima Opuzena po svom ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu. Policija je, prenosi N1, potvrdila kako je muškarac psihički bolesnik, obolio od PTSP-a.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako piše Slobodna Dalmacija, 49-godišnjak već duže vrijeme izaziva probleme u susjedstvu, a ovog puta mu je navodno zasmetala buka s dječjeg rođendana.

Vikao je na djecu i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. On se zatim zabarikadirao u kuću iz koje se ubrzo osjetio miris plina. Policija je, na sreću, uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa nitko nije ozlijeđen.

“Svi su olako shvaćali ovaj problem. Odvezu ga na psihijatriju bude neko vrijeme vrati se, nitko ne kontrolira uzima li terapiju. Uzeo je karton od svog obiteljskog liječnika, on nije bio pod nikakvim nadzorom. Sve institucije, osim policije su zakazale u ovom slučaju. Policija je jedina odrađivala svoj posao. Kad on napravi nered policija ga privede a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo”, rekao je za Slobodnu prvi susjed muškarca.

Komentiraj