Sanjin Strukic/PIXSELL

‘OKO SOKOLOVO’ O SUĐENJU U KRANJČEVIĆEVOJ Beusan: “Ovo je bilo loše, ako ne i katastrofalno”

Bivši nogometni sudac i legendarno ‘Oko sokolovo’ HRT-a Mateo Beusan komentirao je u ponedjeljak u emisiji ‘Stadion’ suđenje Tihomira Pejina u subotnjoj utakmici između Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj ulici. Podsjetimo, Lokomotiva je slavila sa 2:1, ali i nakon dva dana još se uvijek priča o suđenju.

Nogometna javnost ne prestaje pričati o tri sporne situacije iz subotnje utakmice – opraštanje drugog žutog kartona Jerku Leki iz 73. minute, nesankcioniranje Franka Andrijaševića koji je dva puta igrao rukom te nedosuđen jedanaesterac za Hajduk u posljednjoj minuti susreta, nakon igranja Borne Barišića rukom u protivničkom šesnaestercu.

“Suđenje je bilo loše, ako ne i katastrofalno”, poručio je Beusan. Komentirajući prekršaj Jerka Leke iz 73. minute, Beusan kaže kako je ranije branio nogometaša Lokomotive. “Oko njega se stvara fama da bi mogao dobiti žuti još u svlačionici, ali činjenično stanje je da je zaslužio prvi žuti. Nakon toga dolazimo do 73. minute gdje je prošao ‘lišo’. To je trebao biti drugi žuti, crveni, to je pogreška suca Pejina”, objašnjava Beusan.

Franko Andrijašević dva je puta, u razmaku od deset minuta, igrao rukom. Prilikom ubacivanja, bivši nogometaš Hajduka, koji je u subotu zabio pogodak, visoko diže ruku i skreće loptu. “Ovdje sudac pokazuje totalnu dekoncentriranost, on čak nije pokušao ni verbalno upozoriti igrača koji dva put igra namjerno i sprječava putanju lopte prema svom kaznenom prostoru”, rekao je Beusan dodajući kako je Andrijašević trebao biti sankcioniran sa dva žuta, odnosno crvenim kartonom.

Posljednja sporna situacija je igranje rukom Barišića u Hajdukovom šesnaestercu. “Nemam to što komentirati. Ne mogu ja tu otkriti neku toplu vodu. Meni nije jasno da drugi pomoćni nije signalizirao da je igrač broj tri igrao rukom”, zaključuje Beusan.

Komentiraj