OI VATERPOLO Crna Gora čeka Hrvatsku ili Brazil

EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman u polufinale olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što su boljim izvođenjem peteraca pobijedili Mađarsku 4-2 nakon što je susret završio 9-9 (2-1, 3-2, 3-3, 1-3, 4-2).

Crna Gora sada u polufinalu čeka boljeg iz susreta Hrvatska – Brazil.

Mađarska je najtrofejnija vaterpolska reprezentacija sa čak devet zlatnih olimpijskih medalja i bila je favorit u dvoboju protiv Crne Gore. Međutim, nakon velike drame pobjeda je pripala Crnogorcima koji su bili bliži slavlju i u regularnom dijelu utakmice.

Crna Gora je vodila 4-1, pa 5-2, 6-3 i 8-6, no u posljednjoj četvrtini Mađarska je uspjela izjednačiti na 9-9. Odabranici izbornika Vladimira Gojkovića imali su i zadnji napad za pobjedu, no nisu ga realizirali.

Prilikom izvođenja peteraca Miloš Ščepanović je obranio dva peterca, a ključni pogodak za pobjedu zabio je Vjekoslav Pašković.

Najefikasniji igrač u crnogorskim redovima bio je Aleksandar Ivović s tri gola, a odličan je bio i Ščepanović sa 13 obrana. U mađarskim redovima Marton Vamos i Balazs Erdely su zabili po tri gola.

U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Hrvatska – Brazil, Srbija – Španjolska, te Grčka – Italija.

Komentiraj