Braniteljice naslova u teniskim parovima, sestre Serena i Venus Williams neočekivano su ispale s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru već u prvom kolu. Sestre Williams osvojile su zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000., 2008. i 2012. godine, a u prvom su ih kolu pobijedile Čehinje Barbora Strycova i Lucie Safarova sa 6:3 i 6:4.

Venus Williams ispala je tako s Olimpijskih igara nako samo dva dana, jer je u pojdinačnom turniru u prvom kolu izgubila od Kirsten Flipkens. “Bio je to vrlo težak meč za nas, i težak ždrijeb, ali na teški ždrijeb smo navikle. Večeras nismo igrale dobro. Bile smo grozne i to se pokazalo na rezultatu”, rekla je Serena Williams, prva tenisačica svijeta.

Za Serenu je ovo bio prvi poraz na Olimpijskim igrama u parovima u karijeri. Olimpijske igre 2004. godine je propustila, a Venus je tada u paru s Chandom Rubin izgubila također u prvom kolu.

S Olimpijskih igara ispala su i braća Murray – Andy i Jamie – od njih su u prvom kolu bolji bili Brazilci Andre Sa i Thomaz Bellucci sa sva puta po 7:6. Za natjecanje muških parova ovo znači ispadanje prva dva nositeljska para – u prvom su kolu poraženi i Francuzi Nicolas Mahut i Pierre Hugues-Herbert.

Komentiraj