OI TENIS Murray nakon četiri sata borbe obranio zlato iz Londona

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Britanski tenisač Andy Murray obranio je olimpijsko zlato iz Londona, pobijedivši u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Argentinca Juan Martina del Potra nakon četiri sata borbe sa 7:5, 4:6, 6:2 i 7:5.

Gledatelji su imali prilike vidjeti čak 14 breakova, a u četvrtom setu oba su tenisača izgledala potpuno iscrpljeno. Nakon posljednjeg, pobjedničog, poena Murray je i zaplakao. 29-godišnji Britanac rekao je nakon meča kako je ovo bio jedan od najtežih susreta u njegovoj karijeri.

Dodao je kako još ne zna hoće li i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine ‘ganjati’ treće uzastopno zlato. “Četiri godine je dug period, svašta se još može promijeniti”, rekao je. “Tko zna? Tada ću imati 33 godine i nisam siguran da ću igrati na istoj razini”.

“Del Potro se dugo mučio s ozljedama, stalno se vraćao. Zaslužuje sve pohvale i može biti ponosan”, rekao je Murray o svom protivniku. Del Porto je u prvom kolu olimpijskog turnira pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, a do finala je porazio i Rafaela Nadala u meču koji je trajao tri sata, i to samo jedan dan prije okršaja s Murrayjem.

“Ostavio sam apsolutno sve na terenu. Bio sam nevjerojatno umoran, ali publika me natjerala da trčim. Sretan sam zbog medalje, ali bio sam tako blizu zlata”, rekao je Del Potro.

Komentiraj