Igor Kralj/PIXSELL

OI RUKOMET Debakl na početku, Katar ostavio Hrvatsku na -7

Na otvaranju rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru reprezentacija Hrvatske je doživjela težak poraz od Katara 23-30 (8-15).

Premda je Katar aktualni svjetski doprvak i prvak Azije nitko nije očekivao ovako težak poraz hrvatske vrste.

Igra koju su hrvatski rukometaši pokazali u ovom susretu jedna je od naših najgorih predstava posljednjih godina. Koliko su odabranici Željka Babića odigrali loše pokazuje i podatak o čak četiri promašena sedmerca u prvom poluvremenu i svega 35 posto realizacije napada uz tek tri obrane Ivana Stevanovića u prvih 30 minuta.

Katar je odlično ušao u utakmicu i poveo je 2-0 i 4-1. Hrvatska je smanjila na 3-4 i imala napada za izjednačenje i to je bio trenutak kada smo u prvom dijelu bili najbliže poravnanju. U 20. minuti Katar je prvi put pobjegao na plus četiri (8-4), u 28. minuti je bilo 13-8, a do konca poluvremena ekipa koju vodi španjolski stručnjak Valero Rivera je zabila još dva gola za velikih 15-8 na poluvremenu.

U drugom dijelu Katar je u dva navrata imao i čak 10 golova prednosti (18-8, 28-18) i hrvatskoj reprezentaciji je prijetio najteži poraz na olimpijskim igrama ikada. Srećom, to se nije dogodilo, no poraz od sedam razlike naš je drugi najteži na OI. Najveći poraz, od -9 (18-27) doživjeli smo od Švedske na OI u Atlanti 1996. međutim Hrvatska je tada već osigurala plasman u polufinale i utakmica nije imala rezultatsku važnost.

rukomet

Aktualne svjetske doprvake do pobjede su predvodili Žarko Marković sa 10 i Rafael Capote sa šest golova, dok su vratari Danijel Šarić i Goran Stojanović sakupili ukupno 14 obrana. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Manuel Štrlek s pet i Luka Stepančić sa četiri gola.

U skupini A danas se još sastaju Danska – Argentina, te Francuska – Tunis.

U dvoboju 2. kola hrvatske rukometaše 9. kolovoza očekuje utakmica protiv Argentine.

HRVATSKA – KATAR 23-30 (8-15)

Hrvatska: Stevanović, Pešić, Duvnjak 2, Stepančić 4, Kopljar 1, Gojun, Horvat 2 (1), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić 3 (1), Mamić 2, Slišković, Brozović, Kozina 3

Katar: Šarić, Stojanović, Marković 10 (4), Mabrouk 1, Bagarić 1, Roine 2, Capote 6, Murad 1, Memišević 1, Alrayes 5, Megdich, Fernandez, Mallash 3, Zakkar

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Katar 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 2/6, Katar, 4/4

Komentiraj