EPA/JORGE ZAPATA

OI RIO Srpske košarkašice osvojile broncu

Košarkašice Srbije osvojile su brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, one su u susretu za treće mjesto svladale Francusku sa 70-63 (18-10, 9-17, 28-15, 15-21).

Bila je to “repriza” prošlogodišnjeg finala Europskog prvenstva u kojemu je Srbija u Budimpešti svladala Francusku sa 76-68.

Godinu dana nakon osvojenog europskog naslova srpske su košarkašice stigle i do prve olimpijske medalje nakon raspada Jugoslavije i to u prvom samostalnom nastupu na OI, a na putu do tog uspjeha u četvrtfinalu su između ostalog svladale i Australke, koje su tako ostale bez medalje u ženskoj košarci po prvi put nakon Barcelone 1992.

Ključnom se pokazala druga polovica treće četvrtine utakmice tijekom koje je Srbija ostvarila seriju od 16-0 kojom je zaostatak 37-40 pretvorila u prednost 53-40. Francuskinje su uspjele smanjiti na 60-52 uz napad tri i pol minute prije kraja, ali tada je Miyem promašila, da bi u sljedećem napadu Tamara Radočaj pogodila tricu za 63-52 i potvrdu pobjede. U posljednju minutu se ušlo s rezultatom 70-57 za Srbiju da bi Francuskinje s dvije trice u završnici tek ublažile poraz.

Francuska je prije četiri godine u Londonu bila srebrna, a sada je ostala bez medalje.

U finalu će od 20.30 sati igrati SAD i Španjolska. Amerikanke su izraziti favorit za šesto uzastopno zlato, dok su Španjolke samim ulaskom u finale osigurale prvu olimpijsku medalju u košarci u povijesti.

Komentiraj