Zadovoljna sam što sam ušla u finale, a izgleda da je moja trenutna vrijednost u zračnoj pušci upravo sedmo mjesto, kazala je hrvatska streljačica Snježana Pejčić nakon osvojenog sedmog mjesta u finalu zračne puške 10 m na Olimpijskim igrama u Riju.

“Finale Olimpijskih igara u mojoj slabijoj disciplini je zaista nešto za pohvaliti se, ali naravno da ostaje žal što nisam bolje pucala u finalu. Znam da nećete vjerovati, ali imala sam tremu, puška mi nije bila stabilna, pa su mi devetke odnijele bolji plasman. Dala sam sve od sebe i to je dovoljno za sedmo mjesto na Igrama”, kazala je 34-godišnja Riječanka koja je prije osam godina u Pekingu osvojila broncu upravo u ovoj diciplini, a to je bila prva hrvatska streljačka olimpijska medalja.

“Peking je bio jako davno, više se i ne sjećam toga. Ja čak ni u Riju nemam osjećaj da sam na Olimpijskim igrama”.

Tridesetčetverogodišnja Riječanka odlično je započela finalni nastup, nakon prva tri metka bila je u vodstvu s rezultatom 31.3, ali potom je uslijedio prvi lošiji hitac od 9.5 koji ju je spustio na sedmu poziciju. Ipak, nekoliko dobrih pogodaka Pejčić se vratila na šesto mjesto, te je imala 0.5 kruga prednosti u odnosu na Iranku Elaheh Ahmadi uoči eliminacijskog hica za ulazak među šest najboljih. Nažalost, tada je Pejčić pogodila samo 9.9, dok je Ahmadi bila odlična sa 10.7 i tako izbacila našu predstavnicu iz daljnjeg natjecanja.

Prvu zlatnu medalju u Riju osvojila je 19-godišnja Amerikanka Virginia Thrasher koja je u finalu pogodila odličnih 208.0 krugova, do srebra je stigla Kineskinja Li Du, inače olimpijska pobjednica u ovoj disciplini iz Atene 2004., a koja je bila najbolja u kvalifikacijama, ona je u finalu imala 207.0 pogodaka, dok je broncu osvojila braniteljica naslova iz Londona otprije četiri godine, još jedna Kineskinja Siling Yi sa 185.4.

Druga hrvatska predstavnica Valentina Gustin je sa 413.9 pogodaka zauzela 23. mjesto u konkurenciji 51 streljačice.

Pejčić 11. kolovoza očekuje nastup u malokalibarskoj pušci, u kojoj drži svjetski rekord od 594 kruga i to postignut upravo na Olimpijskoj streljani Deodoro krajem travnja ove godine.

“O malom kalibru neću pričati. Finale u zračnoj pušci nije nikakav poseban znak jer su to dvije različite discipline. Na Olimpijskim igrama postoji čak 20 cura koje mogu uzeti medalju, pa neću ništa obećavati”, kazala je Pejčić nakon svog trećeg olimpijskog finala. Na prošlim Igrama u Londonu bila je 18. u zračnoj i peta u malokalibarskoj pušci.

Komentiraj