EPA/SRDJAN SUKI

OI ATLETIKA Američka štafeta zaradila devetu diskvalifikaciju od 1995. godine

Justin Gatlin, Tyson Gay i Mike Rodgers skakali su pokraj atletske staze s američkom zastavom u zraku, slaveći brončanu medalju u štafeti 4×100 metara, kada su se na velikom ekranu uz njihova imena pojavila dva slova – DQ. Osmjesi su nestali s njihovih lica, a noćna mora za američku štafetu očito još nije gotova.

Suci su odlučili da su Rodgers i Gatli krivo predali palicu, a nakon diskvalifikacije bronca je otišla u ruke Kanađana. Posljednju dionicu otrčao je Trayvon Bromell, koji je pao nakon ulaska u cilj, a činilo se kako se ozlijedio, dok su njegovi suigrači slavili broncu.

“Bila je to noćna mora. Toliko radiš i trudiš se”, rekao je Gatlin koji je osvojio srebro na 100 metara. “Uvijek su u pitanju čudne, glupe, jednostavne greške. Uvijek nas koštaju, ne razumijem to”, kazao je Gay dodajući da se radi o nesreći, jer na treninzima palicu uvijek predaju bez greške.

Ipak, čini se kako je u pitanju nešto više od nesreće. Jer – od 1995. godine američka je štafeta diskvalificirana čak devet puta na Svjetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama.

Komentiraj