Ogromne gužve prema moru: Vozi se usporeno, čekanja na graničnim prijelazima

Vremenski uvjeti idealni su za vožnju, no zbog brojnih radova i privremene regulacije prometa na pojedinim autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama mogućnost je poteškoća u prometu, izvijestio je u četvrtak poslijepodne Hrvatski autoklub.

Upozoravaju i na velike gužve, pa tako navode da promet teče usporeno na riječkoj obilaznici kod čvora Matulji- izlaz za Opatiju / Istru gdje je kolona u pokretu diga oko dva kilometra, isto kao na naplatnoj postaji Kikovica na izlasku s autoceste A6 Rijeka – Zagreb.

Pojačan je promet i na A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom na izlasku.

Iz HAK-a podsjećaju da je povodom blagdana Tijelovo zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 3. lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Osobna vozila na ulaz u zemlju čekaju između pola satza i sat vremena na prijelazima Stara Gradiška, Duboševica, Macelj, Bregana, Rupa, Mursko Središće i Lipa. Teretna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko sat i pol vremena na prijelazu Duboševica.

Teretna vozila na prijlazu Bajakovo izlaz iz zemlje čekaju oko četiri sata, dok je sat vremena kraće čekanje zabilježeno na prijelazu Tovarnik.

GP Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj