HINA/ Jure DIVIĆ

Ograničenja zbog ledene kiše, nema prohodnih cesta za kamione

Zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na 40 ili 60 km/h na autocestama: A1 Bosiljevo-čvor Otočac, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A11 Jakuševec-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Mjestimice gusta magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvorova Zadar II i Bisko i na dionici brze ceste DC1 Solin-Klis.

Zbog zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno. Mole se vozači da ne kreću na put zbog popunjenih parkirališta na odmorištima. HAK podsjeća vozače ostalih teretnih vozila da ih na području pojedinih policijskih uprava prometna policija može isključiti iz prometa, ovisno o meteorološkim uvjetima i sigurnosnoj procjeni.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom ili snježnih nanosa): DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin; DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (DC1), DC522 čvor Udbina (DC1) – čvor Gornja Ploča (A1); ŽC3275 Stankovac-Jame; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5110 Krmpote-Alan, ŽC5094 Jasenak-Stalak, ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Samo za osobna vozila otvorene su: DC23 Kapela-Jezerane; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug; ŽC5062 Lukovo-Lič; ŽC5094 Breze-Stalak.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja. Zbog niskih temperatura, ali i kiše koja se ledi u dodiru s tlom moguća je poledica.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet. Na kojim je cestama obavezna zimska oprema na motornim vozilima provjerite OVDJE.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • katamaranske linije:

Mali Lošinj-Rijeka;
Ubli – Vela Luka – Hvar – Split,
Vis – Split,
Jelsa – Bol – Split,
Split-Hvar-Korčula.

  • trajektne linije:

Ubli – Vela Luka – Split;
Vis – Split
Dubrovnik-Lopud-Suđurađ.

Danas,02.03.2018. katamaran Bišovo isplovit će na liniji Pula – Unije – Susak – M.Lošinj – Ilovik -Silba – Zadar po plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima:

Bosna i Hercegovina: Maljevac, Jurovski Brod, Dvor, Užljebić, Jasenovac;
Slovenija: Požane, Prezid, Čabar, Brod na Kupi;

Na izlazak teretnih vozilana GP Bajakovo čeka se oko sat vremena.

Komentiraj