OGORČENJE U SARAJEVU: Brutalno prometno ubojstvo dviju djevojaka

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini u utorak su započele potragu za Sanjinom Sefićem iz Sarajeva koji je osumnjičen za bezobzirno ubojstvo dvije mlade djevojke koje je u ponedjeljak navečer u glavnom gradu BiH pregazio svojim vozilom na pješačkom prijelazu.

Ministarsvo unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdilo je tijekom dana kako postoje indicije da je upravo Sefić (25) upravljao automobilom Golf VI koji je kod Zemaljskog muzeja pregazio djevojke Selmu Agić (20) i Editu Malkoč (21) .

U silovitom sudaru jedna od djevojaka odmah je smrtno stradala  druga je nekoliko sati kasnije od zadobivenih ozljeda umrla u bolnici.

“Osumnjičenog nismo pronašli na adresi stanovanja. Tragamo za njim i obavijestili smo sve policijske agencije uključujući graničnu policiju”, kazao je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Očevici stravične nesreće izjavili su lokalnim medijima kako je automobil kojim je upravljao Sefić projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i to brzinom koja nije mogla biti manja od 100 kilometara na sat.

Djevojke je u suludoj vožnji pokosio na pješačkom prijelazu u trenutku kada je njima bilo upaljeno zeleno svjetlo za prelazak.

Bezobzirni vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće a kasnije ostavio automobil u drugom dijelu grada osoba je iz policijskih evidencija i poznat po nasilničkom ponašanju.

Društvenim mrežama odmah se proširila informacija kako su poginule djevojke bile uspješne studentice psihologije Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Zbog ove tragedije nekoliko desetaka građana prosvjedovalo je pred sjedištem županijske vlade tražeći kažnjavanje počinitelja ali i odgovornost policiije za koju drže kako ne rad svoj posao.

Tim se kritikama pridružio i gradonačelnik Ivo Komšić koji nad radom policije nema nikakvih ovlasti.

“Policija  zajedno s građanima nijemo promatra kako luđaci divljaju svojim automobilima po sarajevskim ulicama”, izjavio je  Komšić.

Zbog ovog slučaja županijska je vlada sazvala izvanrednu sjednicu kako bi razmotrila stanje sigurnosti u glavnom gradu BiH.

Selma Agić bila je iz Bugojna a portal Klix objavio je kako je njena smrt zapravo druga teška tragedija koja je zadesila njenu obitelj jer joj je ranije mlađi brat također smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Na mjestu nesreće u Sarajevu građani su u utorak počeli polagati cvijeće iskazujući počast stradalim djevojkama.

Komentiraj