Marko Prpic/PIXSELL

OGLASIO SE REPEŠA "Sport nije pitanje života i smrti"

Jasmin Repeša početkom ovog tjedna podnio je ostavku na mjesto trenera Budućnosti. Bivši hrvatski izbornik došao je u Budućnost prije četiri mjeseca kao pojačanje za Euroligu, a na kraju je odlučio otići nakon poraza od Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige. Budućnost je ostala i bez plasmana u Euroligu.
Repeša se nakon poraza od Zvezde nije pojavio na službenoj konferenciji za novinare, te je nekoliko dana o svemu šutio. Danas se na službenim stranicama Budućnosti oglasio priopćenjem.
U nastavku Vam u cijelosti prenosimo priopćenje Jasmina Repeše:
“Prije svega, želim zahvaliti svima na toplom prijemu i podršci. Hvala Klubu, navijačima, Upravnom odboru i predsjedniku kluba na protekla četiri mjeseca, koja će mi ostati u lijepom sjećanju. Od srca zahvaljujem igračima i stručnom stožeru na suradnji u ovoj od početka teškoj sezoni, koja nije završila kako smo željeli i očekivali. Ipak, ne treba zaboraviti da jedna sezona ne čini klub. Sport nije pitanje života i smrti. Budućnost Voli ima sve najbitnije preduvjete – stabilnost, financijsku strukturu, navijače, podršku i entuzijazam, iz godine u godinu raste i napreduje, ide uzlaznom putanjom.
Svi smo imali grešaka, ne poričem, ali tko radi, taj i griješi. Žao mi je što je sve ovako završilo. Ne u sportskom, nego u ovom drugom segmentu, koji nije u skladu s mojim poimanjem sporta i života. Dobronamjerno sam ukazivao na to od prve finalne utakmice. Žao mi je ako je netko to pogrešno protumačio. Kao čovjek nisam opravdao ono što se događalo na trećoj utakmici finala. Način na koji je finale završeno je ostavilo traumu, ne samo meni, nego i svima nama iz Kluba.
Još jednom toplo zahvaljujem svima, želim Budućnost Voliju puno sreće u daljem radu, s nadom da ako regionalna košarka preživi, bude drugačija od ove finalne serije”, poručio je u priopćenju Repeša.

Komentiraj