Oglasio se otac Matije Posavca: “Moj sin je predobar, rekao mi je jutros kad su došli: ‘Tata, ne brini se'”

Ivan Posavec, otac Matije Posavca gledao je jutros kako mu odvode sina. U potpunom je šoku. On misli da je sve to jedna igra i namještaljka. Kaže kako je šokiran današnjim uhićenjem njegovog sina.

Da je navodno u pitanju 10 tisuća kuna, da je to netko snimio, ne znam. Nemam pojma”, rekao je otac uhićenog međimurskog župana Matije Posavca za 24sata.

Na pitanje kada je posljednji put vidio svojeg sina, Posavec je kazao kako su se vidjeli prilikom samog uhićenja.

“Pa tu sad, ujutro. Tu je bio pretres. Ja sam samo pozdravio. On je rekao ‘Ništa tata, ne brini’. Mislim da on, a pogotovo ni ja, nismo to zavrijedili i ako je u to umiješana politika onda mi je žao što sam bio i u ratu zbog takve politike da neki ljudi uživaju puno toga, puno griješe, a da nekoga nađu i da je žrtveno janje”, kazao je Ivan Posavec.

“Ni u snu ne bi mogao sanjati ovo. Cijeli život se pošteno borim, njega sam upozoravao, znao sam da je politika prljavi posao, rekao sam kad ti god što treba, reci mi, uvijek je bilo tako. Sad ovo nije mi jasno. Je li to neka igra, namještaljka, mislim da je, kako je do toga došlo, nije mi jasno. On je predobar i pošten, moj sin. Da sam znao da će se to dogoditi nakon 12 godina njegove politike”, zaključio je Ivan Posavec za 24sata.

Nova akcija USKOK-a: Poznato sve više detalja, javio se USKOK i istragom obuhvaćeni Kovač

Kovač o akciji USKOK-a: “Ne znam o čemu se radi, normalno se krećem po Čakovcu”

Podsjećamo, u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a u petak ujutro na području Međimurja uhićeno je više osoba. Uhićeno je više osoba među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec.

Istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Milanović o uhićenjima: “Ni za koga ne navijam, valjda postoji razlog njihova uhićenja”

Komentiraj